Foto: Mondo

Filip Krajinović će se u nedjelju boriti za trofej na Kvinsu, turniru koji je uvertira Vimbldonu.

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se ovog popodneva u finale Kvinsa pošto je bez većih problema savladao hrvatskog predstavnika Marina Čilića koji nije ličio na sebe!
 
Krajinović je došao do uspjeha karijere na travi pošto je izbacio sedmog nosioca Kvinsa u i to za tek sat i 20 minuta tenisa. Srpski teniser je dobio "glatko" u dva seta, a Hrvat će se pitati dugo šta se dogodili sa njegovim ubojitim servisom koji je potpuno nestao u polufinalu (6:3, 6:3).

Za trofej u Kvinsu - imaće najteži mogući zadatak. "Izazivač" Filipa Krajinovića biće prošlogodišnji finalista Vimbldona Mateo Beretini koji je takođe lako slavio protiv Van de Zandshulpa u dva seta (6:4, 6:3).
 
Šta god se desilo u finalu, Krajinović je već napravio veliki uspjeh jer nikada ovako nije dobro igrao na travi. Mnogi su mislili da će Čilićev servis biti koban po njega, međutim hrvatski teniser, koji je nastupio u majici sa "trobojkom" koja je izazvala mnogo kontroverzi zbog boja ruske zastave, nije imao više snage.
 
Podsjetimo, Krajinović je prethodno na ovom turniru izbacio Bruksbija (2:0), Kverija (2:1) i Penistona (2:1), a ispostavilo se da mu je meč sa Čilićem možda bio i najlakši u Kvinsu.
 
Ovo je peto finale u karijeri za Krajinovića, a igraće za prvi trofej.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )