Foto: srpskainfo.com

Aleksandar Skenderovski je osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog pljačke prodavnice u jednom selu kraj Dervente i premlaćivanja vlasnika.

On je iz prodavnice „Dendi“, koja se nalazi u selu Derventski Lug, ukrao robu i novac u vrijednosti maksimalno 100 maraka, i tom prilikom nanio teške povrede vlasniku.


Prema presudi, Skenderovski je 8. jula 2017. godine oko 4.40 došao do prodavnice „Dendi“ u namjeri da je opljačka. On je uz pomoć metalnog pajsera i šarafcigera nasilnuo skinuo panel ploču, te je kroz načinjen otvor ušao u unutrašnjost.


– Zatim je iz kase ukrao osam paklica cigareta „bond“, dvije paklice „filtera 160“, jednu paklicu „jorka plavog“ i jednu „drinu s filterom“ – piše u presudi.


Osim cigareta, Skenderovski je ukrao i novac koji je našao u kasi, a zanimljivo je da ukrao i sitne kovanice.


U kasi je pronašao jednu novčanicu od 10 KM i dvije kovanice od po pet maraka, zatim je uzeo i tri kovanice od po dvije marke, jednu hrvatsku kunu, jedan evro, osam kovanica od pola marke, 19 kovanica od 0,20 KM, kao i tri kovanice od 0,05 KM i dvije od 0,10.

Međutim, problemi su nastali kada je pokušao da ispuže kroz otvor koji je napravio na prodavnici, zato što je tada došao vlasnik prodavnice.

– On ga je uhvatio rukama za leđa, da bi nakon kraćeg međusobnog naguravanja zajedno pali na tlo. Potom se optuženi otrgnuo, ustao sa tla i vlasnika udario nogom u glavu, nanijevši mu tom prilikom povredu razderno-nagnječene rane gornjeg kapka lijevog oka uz nagnječenje lijeve strane lica, i potom pobjegao – navedeno je u presudi.


U Okružnom sudu u Doboju su rekli da se Skenderovski u cjelosti oslobađa dužnosti plaćanja troškova krivičnog postupka, koji padaju na teret budžetskih korisnika.


Pljačkao crkve

Aleksandar Skenderovski je odranije poznat policiji po krađama i razbojništvima, te je više puta hapšen.


On je ranije s braćom na području Dervente za jedno veče poljačkao dvije crkve i četiri kafića, a krali su sve – od novca, pića, deterdžanata, pa do pumpi za vodu.


Ranije su još u jednom navratu, u toku samo jedne noći, iz derventske pekare “Ilić” ukrali 1.500 KM, iz apoteke “Farma nova” 200 maraka, dok su iz ugostiteljskog objekta “Glaz” ukrali 500 maraka.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )