Foto: nezavisne.com

Donatori iz Njemačke, koji su željeli da ostanu anonimni, obradovali su supružnike Elmedina i Indiru Ahmetašević, te njihovo četvoro male djece, nabavkom krave koja im je isporučena na kućnu adresu.

Ova porodica živi u naselju Vrnograč, nadomak Velike Kladuše, u vrlo teškim ekonomskim uslovima, bez stalnih izvora prihoda. Inače, do realizacije ove vrijedne donacije došlo je nakon što su pomenuti donatori, a radi se o dvije njemačke firme čiji su vlasnici s ovih prostora, za protekle novogodišnje praznike organizovali podjelu humanitarnih paketa za porodice u Velikoj Kladuši koje su lošeg socijalnog stanja.

Prema riječima Asime Sefić, koja je realizirala te aktivnosti, mališane su tada upitali šta bi najviše voljeli da dobiju.

"Oni su tada odgovorili da bi najviše željeli da imaju kravu koja bi im davala svježe mlijeko. Ova želja nas je tada rastužila i potrudili smo se da ona postane stvarnost", kazala je Sefićeva za "Nezavisne".

Prema njenim riječima, donatori su obezbijedili 1.900 eura i ovaj novac je utrošen za kupovinu krave, dva kamiona sijena i podmirivanje troškova prevoza.

Porodica Ahmetašević živi u krajnjem siromaštvu, a supružnici jedva spajaju kraj s krajem i jedini prihodi su ono što Elmedin zaradi radeći za nadnicu sijekući drva u šumi.

Dodatni problem supružnicima je što im je najmlađe dijete bolesno jer je prilikom poroda doživjelo teže tjelesne povrede.

Sefićeva kaže kako će porodica u budućnosti imati kravu koja daje 15 litara mlijeka dnevno te ističe kako je najveća zahvalnost za donatore neizmjerna sreća mališana kada su ugledali kravu u svome dvorištu.

Porodica je do neba zahvalila donatorima uz obećanje kako će poklon služiti najboljoj svrsi.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )