Foto: Srpskainfo

Radovanu Bataru (30) danas je Okružno tužilaštvo Prijedor predložilo određivanje pritvora zbog sumnje da je nožem usmrtio ujaka Draženka Mačkića.

U prijedorskom Tužilaštvu rekli su, navodeći inicijale, da je R. B. nakon ispitivinja u policiji predat Tužilaštvu, te da je prijedlog upućen na potvrđivanje Okružnom sudu u tom gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, Stojan Mačkić, otac ubijenog, pušten je na slobodu.

Iako nema zvaničnih informacija, sve sluti da je riječ o nesrećenom slučaju kojem je kumovao alkohol jer su njih trojica u nedjelju, kada se desilo ubistvo, pijančili cijeli dan.

Mačkići i Batar su u subotu doveli ovce na ispašu u Lamovitu gdje su dolazili posljednjih godina. Zatim su se, prema riječima meštana, zaputili u šator u kojem je izbila svađa.

– Čuli smo galamu iz pravca njihovog šatora, ali se nismo obazirali. U kuću je potom utrčao mladić i zapomagao: “Ubiće me ujak, zovite policiju” – ispričala je mještanka čija je kuća u blizini šatora.

Nakon što je policija stigla, otac ubijenog je navodno sjedio krvave glave i zapomagao: “Joj, sine jedini”. I on i Batar su uhapšeni, ali je Mačkić nakon ispitivanja pušten.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )