Foto: centarzdravlja
To je kajgana u kojoj se vidi ko zna da kuva a ko ne, tvrdi slavni svetski kuvar Gordon Remzi!
Čuveni škotski mag gastronomije Gordon Remzi sve pretvara u čaroliju, pa čak i najobičniju kajganu. Pazite, dame i gospodo, upozoravaju njegovi obožavaoci! Posle ovog recepta više nikad nećete željeti da okusite ona prepečena bezukusna umućena jaja kakve većina ljudi sprema.
Za "kremastu kajganu" Gordona Remzija potrebno vam je:
6 krupnih organskih jaja
60 gr putera
2 kašike pavlake
so i biber
nekoliko strukova vlašca ili mladog luka
za serviranje: 2-3 kriške domaćeg hljeba, 4-5 šampinjona i čeri paradajza
Priprema:
Razbijte jaja i sipajte ih u hladan duboki tiganj, dodajte polovinu putera i stavite na jaku vatru. Mutite intenzivno na vatri da se dobro promiješaju žumanca i bjelanca.
Kako se mješavina zgušnjava, dodajte ostatak putera. Mutite 4-5 minuta i izmičite tiganj sa vatre kad god postane prejaka, jer jaja treba da ostanu meka ali i da se zgrudvaju.
U međuvremenu, prepecite hljeb u tosteru. Na gril tiganju ispecite šampinjone i čeri paradajz.
Dodajte pavlaku i začine u poslednjem minutu, kao i nasjeckan vlašac. Na zagrijan tanjir stavite prepečen hljeb, sipajte preko njega kajganu i garnirajte sa šampinjonima i čerijem.