Foto: x.com

Peskov: Ruski sportisti mogu sami da donose odluke o učešću na Igrama


Sportisti iz Rusije mogu samostalno da odluče da učestvuju na Olimpijskim igrama, koje će se održati u Parizu 2024. godine, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za RIA Novosti. Naglasio je da to treba da urade sportisti koji su spremni da se takmiče.

Polazimo od onoga što je predsjednik već nekoliko puta rekao: naši sportisti i nadležni savezi sami donose odluku o učešću na Olimpijskim igrama. <...> Takvu odluku mogu donijeti sportisti, a oni koji su spremni da učestvuju treba da učestvuju ”, rekao je Peskov .

Portparol Kremlja je dodao da će se Rusija radovati pobjedama sportista, uključujući tenisere, čak i ako se takmiče bez zastave zemlje. Prema riječima Peskova, oni su i dalje ruski sportisti i zemlja je ponosna na njih.
 
Ranije je olimpijska šampionka u tenisu Elena Vesnina kritizirala riječi predsjednika Ruskog olimpijskog komiteta Stanislava Pozdnjakova, koji je rekao da su ruski teniseri koji će ići na Olimpijske igre u Pariz "tim stranih agenata " . Vesnina kaže da joj je neprijatno razgovarati o takvim izjavama.
 
Prije toga, Pozdnyakov je podržao stav predsjednice WFHG Irine Viner o učešću ruskih sportista na Olimpijskim igrama, koja je nastupe u neutralnom statusu nazvao ponižavajućim. Istovremeno je naglasio da se ne slaže sa njenom definicijom sportista kao “tim beskućnika ” .
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )