Foto: AP/Risto Bozovic

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da Crna Gora ima punu podršku EU na evropskom putu i u težnji da postane 28. članica Unije.

Krivokapić, koji se nalazi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Briselu, nakon razgovora sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, kaže da podrška evropskih partnera vodi ka "drugačijoj slici" i Balkana i Crne Gore u očima evropske i svjetske javnosti.

- Evropski put je put ka boljitku svih građana našeg regiona, a naše je opredeljenje da građani to što prije osjete kroz kvalitet života, investicije i, što je najvažnije, kroz vladavinu prava. Ako ne promijenimo taj dio koji je nama "teg oko vrata" teško možemo očekivati bilo kakvu drugu podršku - izjavio je Krivokapić.

Premijer Crne Gore kaže da insitiranje na poglavljima 23 i 24, odnosno borbi sa organizovanim kriminalom i korupcijom, kao i preporod pravosuđa i tužilaštva u Crnoj Gori, znače i ostvarenje zacrtanog u progamu nove vlade u Podorici, a to je pravda za sve.

- Bliske veze sa zemljama Zapadnog Balkana su krucijalne za EU i Crna Gora je suštinski važan partner. Imate našu punu podršku za reforme koje vaša zemlja sprovodi - objavio je na svom Tviter nalogu, uz fotografiju sa Krivokapićem, predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )