Foto: null

Recept koji obećava pravu, ukusnu i sjajnu krompir salatu – najbolju koju ste probali. I

Sastojci

1,5 kg krompira (belog)

3 glavice luka(najbolje plavog)

malo peršunovog lista

so i biber po ukusu

1 dl maslinovog ulja

2 kašike jabukovog sirćeta

Priprema

KORAK 1: Skuvan krompir ostaviti da se ohladi, pa ga izrezati po širini na pločice.

KORAK 2: Plavi luk isjeći na tanke i dugačke „rezance“. Posoliti ga i malo izgnječiti rukama, pa dodati biber, maslinovo ulje, sirće i sjeckan peršun. Sve dobro promiješati.

KORAK 3: U posudu u kojoj će se servirati salata ređati red krompira, pa red začinjene smjese sa lukom i postupak ponavljati dok se sve ne utroši. Primjenite postupak bez mješanja, kako bi se kuvan krompir što manje lomio. Na kraju činiju sa salatom samo nekoliko puta prodrmati, jer se na taj način ubrzava sjedinjenje sastojaka. Dobro je ovako pripremljenu krompir salatu ostaviti da, prije jela, odmori barem pola sata.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )