Foto: mondo

Džordin Parks je na društvenim mrežama podijelila recept za pire krompir kakav je spremala njena baka. Džordin, koja ovu metodu pripreme poznaje od malih nogu, nije mogla da vjeruje da ljudi krompir za pire kuvaju samo u vodi.


Ona krompir ne kuva samo u vodi nego je pomiješa sa bujonom, za kremastiji i bogatiji ukus.


Priprema:

Krompir operite, ne gulite već ih samo premažite uljem avokada (može i neko drugo ulje). Zatim ih stavite u šerpu sa vodom, u koju ste dodali morsku so i pileći ili goveđi bujon – u zavisnosti od mesa koje će poslužiti uz pire.


Bujon će pojačati ukus, a pire će biti puno kremastiji, kako tvrdi. Kada se krompir skuva, dodajte maslac i mlijeko i napravite pire.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )