Foto: Ilustracija

SASTOJCI:

250 g šećera
 
3 žumanca
 
1 vanilin šećer
 
130 ml ulja
 
60 g mljevenih oraha
 
1 kašičica cimeta
 
275 g mekog brašna
 
1 prašak za pecivo
 
250 g naribanih jabuka
 
3 bjelanca
 
PRIPREMA:
 
Sve sastojke, osim bjelanaca, miksajte dok ne dobijte kompaktnu smjesu. Bjelanca posebno izmutite u čvrsti snijeg. Ručno, pomoću špatule, nježnim i kružnim pokretima umiješajte bjelanca u smjesu za kuglof. Spojenu smjesu izlijte u kalup za kuglof koji ste prethodno namastili margarinom i posuli sa malo brašna. Kuglof stavite u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite 50 minuta. Nakon što se kuglof podigne, očvrsne i počne dobijati zlatkastu boju, prekrijte ga folijom kako gornji dio ne bi izgorio. Nakon što se kuglof ispeče, ostavite ga još 10 minuta u ugašenoj rerni. Ukrasite ga šećerom u prahu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )