Foto: Twitter

Majklč Felous iz Bruklina i Džonatan Hejden iz Bronksa kupili su ulaznice za Madonin koncert "Selebrejšn", koji se održao 13. decembra. Na ulaznicama je pisalo da će nastup početi u 20:30, ali Madona je izašla na pozornicu tek nakon 22:45 sati, navodi se u tužbi.

Muškarci su rekli da su zbog njenog kašnjenja bili suočeni s ograničenim javnim prevozom i dijeljenjem prevoza te povećanim troškovima javnog i privatnog prevoza. Felous i Hejden su se požalili i na to da su se morali rano probuditi kako bi otišli na posao i kako bi mogli odraditi svoje porodične obaveze.
 
Felous i Hejden  tuže Madonu, Lajv Nejšn i Barklays Centar za "nesavjesne, nepoštene i obmanjujuće trgovačke prakse" jer su javnosti obećali da će koncert početi u 20:30, a znali su da Madona neće započeti nastup u najavljeno vrijeme.
 
Muškarci su rekli da je došlo do kršenja ugovora. 
 
"Madona se pokazala neozbiljnom kod osiguravanja pravovremene ili potpune izvedbe, a optuženi su bili svjesni da svaka izjava o vremenu početka koncerta predstavlja, u najboljem slučaju, optimističnu spekulaciju", stoji u tužbi.
 
Poznata je po kašnjenju
Tužba, koja je podnesena u srijedu na saveznom sudu u Bruklinu, traži status kolektivne tužbe i njome se traži neodređena šteta. 
 
"Na temelju višegodišnje istorije Madoninog kašnjenja nekoliko sati na prethodne koncerte (i ponašanje koje se nastavilo na koncertima u drugim gradovima nakon koncerata u Barklays Centru, uključujući koncerte u Vašingtonu, D.C.-u i Bostonu), tužioci su znali ili trebali znati da koncert neće započeti u 20:30 i da Madona neće izaći na pozornicu nekoliko sati nakon zakazanog vremena početka, zbog čega su svi posjetioci morali čekati nekoliko sati", stoji u tužbi.
 
Madona je trebala započeti turneju u julu 2023., ali ju je morala odgoditi jer je u junu hospitalizovana zbog ozbiljne bakterijske infekcije.
 
Pjevačica se i ranije suočavala sa sličnim tužbama. Tokom njene turneje "Madame X" 2019. godine, više puta su ju tužili zbog kašnjenja na koncertima. Nejt Hollander tužio je Madonu i Lajv Nejšn u novembru 2019., navodeći da su pomaknuli koncert dva sata kasnije nego što je prvotno planirano i da je bilo prekasno kako bi on došao. Hollander je dobrovoljno odbacio tužbu samo mjesec dana kasnije, prema sudskim zapisima, piše ABC Njuz.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )