Foto: Pixabay

Vrhovni sud Republike Srpske smanjio je kaznu Jasminu Seferoviću iz Sarajeva koji je bio osuđen na pet i po godina zatvora zbog trgovine djecom i zasnivanja vanbračne zajednice sa L.S. (16), te mu je sada izrekao osam mjeseci zatvora i to samo za zasnivanje vanbračne zajednice sa djetetom.

Ovaj sud je potvrdio presudu njegovom ocu Ljubi  Seferoviću koji je dobio 5.000 KM novčane kazne kao i majci djevojčice Almasi Sulejmanović koja je osuđena uslovno na godinu zatvora i na 300 KM novčane kazne, a oni  su osuđeni jer su pomogli u zasnivanju nezakonite vanbračne  zajednice.
 
U ovom slučaju Almasa S. neće ići u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.
 
Sud je žalbe branioca optuženih Almase Sulejmanović i Ljube Seferovića odbio kao neosnovane, ali je djelimično uvažena žalba branioca optuženog Jasmina Seferovića te se presuda preinačava u pravnoj ocjeni djela i odluci o kazni.
 
Radnje optuženog Jasmina opisane u izreci te presude kvalifikuju se kao krivično djelo vanbračna zajednica sa djetetom, te mu je izrečena kazna od osam mjeseci zatvora.
 
Jasmin je tokom 2018. godine putem "Fejsbuka" kontaktirao L. S. i nagovorio je da iz Mostara dođe u Banjaluku da bi s njom zasnovao vanbračnu zajednicu.
 
Kada je došla živjeli su u iznajmljenoj kući, koju su koristili brojni članovi porodice Seferović.
 
U prvostepenoj presudi je navedeno da je Jasmin prisilio L. S. da prosi i da mu donosi novac, a tukao ju je kada ne uspije da prikupi dovoljno.
 
Tukao ju je čak i kada je ostala trudna.
 
Ljubo je kontaktirao Almasu i dao joj 1.900 KM kako bi dala pristanak za vanbračnu zajednicu Jasmina i njene kćerke L. S. na šta je ona i pristala, prenose Nezavisne.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )