Foto: Kremlin

Sergej Lavrov izrazio je "nadu“ da će se američki predsjednik Džo Bajden sjetiti kubanske raketne krize iz 1962. kada se bavi ratom u Ukrajini, prenosi Rojters.


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

U intervjuu za rusku državnu televiziju, Lavrov je rekao da postoje "sličnosti“ između rata u Ukrajini i sukoba iz 1962. godine, prije svega zato što je Rusija sada pod prijetnjom zapadnog oružja u Ukrajini.

"Nadam se da će u današnjoj situaciji predsjednik Džo Bajden imati više mogućnosti da razumije ko i kako izdaje naređenja“, rekao je Lavrov.

"Ova situacija je veoma uznemirujuća“, dodao je on. Napet sukob iz doba Hladnog rata razvio se kada je američki predsjednik Džon F. Kenedi otkrio da je sovjetski lider Nikita Hruščov rasporedio nuklearne projektile na Kubu, u trenutku kada se vjeruje da su Sjedinjene Države i Sovjetski Savez najbliže nuklearnom ratu.

"Razlika je u tome što su još 1962. Hruščov i Kenedi našli snage da pokažu odgovornost i mudrost, a sada ne vidimo takvu spremnost od strane Vašingtona i njegovih satelita“, nastavio je on. Lavrov je dodao da "spremnost“ Rusije i njenog predsjednika Vladimira Putina za pregovore "ostaje nepromijenjena“
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )