Foto: RTRS

Saradnja Rusije i Irana ima dobre perspektive i danas dvije zemlje imaju planove koji im omogućavaju da rade u energetskom sektoru čak i pod sankcijama, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je rekao da saradnja Rusije i Irana u sektoru energetike ima i bogatu istoriju i dobre perspektive.

– Što se tiče bilateralne saradnje uvijek smo nalazili rješenja za eventualne probleme, koji su prevashodno bili rezultat nezakonitih postupaka SAD i njenih satelita, koji su pokušali na sve načine da ometu razvoj sektora energetike Irana i sada pokušavaju da urade isto u vezi sa razvojem, proizvodnjom i transportom nafte i gasa Ruske Federacije – rekao je Lavrov nakon razgovora sa šefom iranske diplomatije Hoseinom Amirom Abdolahijanom.

On je naglasio da bilateralni planovi koje danas razmatraju Rusija i Iran i koji već imaju sasvim konkretne obrise imaju za cilj da ne zavise od bilo kog nezakonitog jednostranog miješanja.

Lavrov je istakao da Moskva u potpunosti podržava obnovu nuklearnog sporazuma iz 2015. godine između Irana i svjetskih sila, navodi RIA “Novosti”.

Iranski šef diplomatije rekao je da sve sankcije protiv Teherana moraju biti ukinute kako bi se oživio sporazum, optužujući Vašington za odugovlačenje razgovora koji su počeli prije godinu dana.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )