Foto: Twitter

Novi predsjednik Fudbalskog saveza Bugarske je Giorgi "Gonzo" Ivanov, bivši igrač Levskog, legenda tog kluba, koji je ubjedljivo pobijedio Dimitra Berbatova tokom glasanja na izbornoj Skupštini.

Ivanov će, tako, zauzeti mesto koje je Borislava Mihailova, koji je 19 godina bio na čelu FS Bugarske.
 
Na vanrednoj Skupštini za Ivanova je glasalo 235 članova Skupštine, a za njegovog glavnog protivkandidata Dimitra Berbatova 181, pa se nije ni ulazilo u drugi krug glasanja.
 
Izbornoj Skupštini prisustvovalo je 469 delegata.
 
Preostali kandidati, njih petorica, dobili su zanemarljiv broj glasova.
 
Nakon Skupštine bilo je razočaranja na strani poraženih, pa su tako najbliži saradnici Dimitra Berbatova, igrači velikih biografija Stilijan Petrov i Martin Petrov, poručili da se više nikad, ni u kom svojstvu, neće baviti bugarskim fudbalom.
 
Berbatov, najbolji strijelac u istoriji bugarske reprezentacije, čestitao je pobjedniku.
 
"Klubovi su rekli svoje, ovo je njihova odluka, njihovo pravo. Mi možemo nastaviti dalje uzdinutih čela. Izbor je bio na klubovima i oni su izabrali Ivanova. Ja mu čestitam na tome i želim mu uspjeh. Nismo primjetili ništa sumnjivo u sali. To samo znači da su klobovi donijeli ispravnu odluku za sebe", rekao je nakon Skupštine Berbatov
 
Sada se očekuje da bugarski fudbal uplovi u mirniju fazu nakon višemjesečnih skandala i turbulencije koje su, na vrhuncu, imale ostavku bivšeg predsjednika Mihailova, koji je bio pritisnut nezadovoljstvom navijača.
 
Njegovu ostavku i sazivanje izborne Skupštine, ubrzala je i reakcija predsjednika države nakon nereda koji su izbili na ulicama Sofije, prije meča kvalifikacija za Euro protiv Mađarske.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )