Foto: Twitter

Francuski glumac Alain Delon želi biti eutaniziran. Ovu informaciju potvrdio je njegov sin Anthony Delon, prenosi RT.

Alain je zamolio Anthonyja da organizuje čitav proces i bude uz njega dok bude umirao. Nije poznato kada će se ovo dogoditi. Alain je u novembru prošle godine napunio 86 godina.
 
"Naravno da podržavam eutanaziju. Živim u Švajcarskoj, gdje je ona legalna. Smatram da je to najlogičnija i najprirodnija stvar. Svako ima pravo umrijeti bez boravka u bolnicama i primanja injekcija", kazao je u nedavnom intervju za lokalnu televiziju i dodao da je već napisao testament.
 
Dvostruki moždani udar doživio je 2019. godine. Još uvijek se oporavlja i naveo je da se trenutno osjeća dobro, iako mora hodati uz pomoć štapa.
 
"Starenje je odvratno! Ništa ne možete uraditi. Lice se mijenja i gubiš vid. Ustaneš i, dovraga, zaboli te zglob", rekao je Alain prije tri godine.
 
Njegova bivša supruga Nathalie Delon je preminula u januaru protekle godine. Bolovala je od raka gušterače i odlučila se za eutanaziju. Neki mediji navode da je ovaj njen postupak naveo Alaina da se odluči uraditi isto kada bude želio napustiti ovaj svijet.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )