Foto: tanjug/AP

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su Denver Nagetse rezultatom 126:114 u prvoj utakmici finala plej – ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Srpski košarkaš Nikola Jokić je u drugoj četvrtini brzo ušao u problem sa ličnim greškama nakon što su mu arbitri dosudili dva faula u napadu, a ukupno tri, pa je skoro cijelu drugu dionicu presjedio na klupi. Na startu treće je dobio i četvrtu ličnu, ostao je u igri, ali nije uspio da odigra kako može. Istina, utakmicu je završio sa 21 poenom (šest skokova, dvije asistencije), kao i Džamal Marej, ali to nije bilo dovoljno da se savladaju Lejkersi.

Kod Lejkersa sjajnu utakmicu odigrao je Entoni Dejvis sa 37 poena i 10 skokova, Lebron Džejms je imao 15 i 12 asistencija, prenosi B92 navodeći da su sudije sudile skoro svaki kontakt pa je Denever posljednjih nekoliko minuta utakmice igrao bez tri startera.

U drugoj dionici gledali smo, malo je reći, cirkus. Arbitri su gotovo svaki kontakt sudili, Jokić je dobio dva "glupa" faula u napadu, ukupno tri i presedeo je veći deo četvrtine.

Na drugoj strani Lejkersi su u gotovo svakom napadu šutirali bacanja, te su bez problema održavali prednost.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )