Foto: Pixabay

Predstavnici kompanije Lidl će 23. maja svečano postaviti kamen temeljac za izgradnju prvog logističko-distributivnog centra njemačkog giganta u BiH.

Riječ je o centru čija je gradnja praktično već počela na lokaciji Lepenica, između Sarajeva i Kiseljaka, o čemu je BiznisInfo.ba ranije pisao.
 
Ono što je zanimljivo i što je nova informacija, jeste da će gradnja samo ovog objekta koštati čak 100 miliona evra. Riječ je o ključnom objektu za poslovanje kompanije Lidl u Bosni i Hercegovini.
 
Ovaj logistički centar će biti ključna karika u distribuciji proizvoda koji se nalaze na policama Lidlovih prodavnica. Prostiraće se na 60.000 metara kvadratnih, odnosno na površini od osam fudbalskih terena. Kapacitet će biti 40.000 paletnih mjesta.
 
Planirani rok završetka radova je decembar 2025. godine.
 
Aktivnosti u punom jeku

Inače, aktivnosti su u punom jeku i radi se punom parom na pripremi i gradnji nekoliko marketa, zapošljavanju i obuci radnika itd. Mnogi građani već rade u Lidlu, a neki od njih prolaze obuku u okviru Lidla u nekoj od država u kojima ova kompanija posluje.
 
Firma Lidl BH nedavno je povećala kapital na 216 miliona KM, s obzirom da pripremaju sve više lokacija na kojima će biti njihovi objekti. Zasad je u potpunosti izgrađen objekat u Bijeljini.
 
Prije nekoliko dana počela je gradnja prvog maloprodajnog objekta u Sarajevu, u ulici Džemala Bijedića, a BiznisInfo.ba je otkrio da je Lidl kupio i parcele u Vogošći i Lukavici.
 
Počela je i gradnja marketa u Gračanici kao i u Mostaru.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )