Foto: srpskainfo.com

ijene nekretnina uvijek su zanimljiva tema naročito u većim gradovima u BiH.

Cijene nikada nisu bile veće, a ovo su najskuplje kuće koje se u ovom momentu prodaju u BiH.
 
Vila na Ilidži najskuplja u BiH
Trenutno najskuplja nekretnina koja se prodaje nalazi se na Ilidži, cijena je nevjerovatnih 3.620.000 KM, a početna cijena koja je tražena bila je preko 4.000.000 KM. Ova nekretnina je jedinstvena luksuzna porodična kuća koju karakterišu stil, prostranost i svjetlina naveli su iz agencije za prodaju nekretnina. Na zemljištu od 800 m2, smješteno je pažljivo osmišljenih 762 m2 unutrašnjeg prostora koji nudi udobnost i privatnost idealnu za bezbrižan porodični život. Objekat posjeduje grijani zatvoreni bazen sa protivstrujnim sistemom za plivanje i hidromasažom, finsku saunu, lift, prostrane dnevne prostorije, terasu jugozapadne orjentacije od 55 m2 na najvišoj etaži, šest velikih spavaćih soba sa kupatilima i ugradbenim plakarima, jedanaest kupatila, apartman za osoblje sa dvije sobe i kupatilom i prekrasno uređen vrt. Vila se nalazi na mirnoj lokaciji u naselju Lužani na Ilidži.
 
Kompleks u Mostaru od skoro 3 miliona KM
Kompleks sa dvije kuće u ulici Gojka Vukovića u Mostaru na drugom je mjestu trenutno najskupljih kuća u Bosni i Hercegovini. Dvije kuće u okviru kompleksa smještene na parceli ukupne površine 573 m2 , te 1/3 parcele ukupne površine 102 m2. Kuće se smještene u Starom Gradu sa pogledom na Stari Grad i Stari most. U okviru objekta nalazi se nekoliko stanova i dva poslovna prostora.
 
Kuća i zemljište u Buća Potoku – dva i po miliona KM
Na trećem mjestu najskupljih kuća koje se trenutno prodaju u BiH je kuća sa zemljištem u sarajevskom naselju Buća Potok. Kuća je površine 326 m2 u ulici Adema Buće. Nekretnina se sastoji od 11 soba, kuhinje, tri kupatila, dva predsoblja i dva balkona. Treba napomenuti da se kuća nalazi na placu površine 1550 m2 na kojoj je moguća gradnja PO+P+3SP. Nekretnina posjeduje garažu površine 90 m2 sa dva parking mjesta.
 
Kuća u Logavinoj ulici u Sarajevu
Kuća od 350 m2 prodaje se po cijeni od 2.200.000 KM. Kuća je moderno projektovana, novije gradnje, a sastoji se od prizemlja, dva sprata i potkrovlja korisne stambene površine cca 350 m2 sa garažom i lijepo uređenim i funkcionalnim dvorištem od 300 m2 koje posjeduje parking prostor za tri auta u ulici Logavina 78 Sarajevo.

Dvije kuće u Bojniku – dva miliona KM
Kuće su potpuno nove, smještene su na zemljištu površine 4989 m2. Prva kuća je površine 300 m2, sastoji se od podruma, garaže, te dva sprata. Druga kuća je ukupne površine 350 m2, ista se sastoji od podruma u kojem je smještena kotlovnica na pelet, garaža, te dva sprata. Kuće su smještene na zemljištu površine 4989 m2 i sve je ograđeno sa betonskim zidom na kojem se nalazi pvc panelna ograda. Kuće se prodaju zajedno sa okućnicom, nije moguće kupiti jednu kuću, piše N1.

Zanimljivo je da je najjeftinija kuća koja se prodaje trenutno u BiH 11.000 KM, kuća je potpuno devastirana tokom rata u BiH.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )