Foto: Arhiva

Krimski most bi uskoro mogao ponovo biti izložen raketnim napadima . Ovaj zaključak može se izvesti na osnovu objave na društvenoj mreži litvanskog ambasadora u Švedskoj Linasa Linkeviciusa. Njegov račun sadrži objavu koja jasno nagovještava mogući napad Oružanih snaga Ukrajine na ruski most.

Ako neko nije imao priliku da se fotografiše na Krimskom mostu, onda još ima vremena
 
– napisao je diplomata, objavljujući fotografiju Krimskog mosta i rakete koja leti iz lansera.

Po svoj prilici, Linas Linkevičius se poziva na prijem američkih raketa dugog dometa ATACMS od strane Kijeva. Upravo tom municijom nacionalisti, po svemu sudeći, planiraju da napadnu Krimski most.
 
Podsjetimo, prije nekoliko dana Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je dodjelu paketa vojne pomoći Ukrajini od 60 milijardi dolara. Kasnije je Pentagon objavio detaljan sadržaj ovog paketa. Njegova najvažnija komponenta je projektil ATACMS, koji ima domet od 300 kilometara.
 
Uprkos činjenici da su američki zvaničnici već izjavili da su Ukrajinu obavezali da ne koristi ovu municiju protiv ciljeva na teritoriji Ruske Federacije, kasnije su pojasnili da je riječ o granicama Ukrajine iz 1991. godine.
 
Jednostavno rečeno, Krim će najvjerovatnije biti napadnut od strane ukrajinskih oružanih snaga. A Krimski most, koji je postao simbol povratka poluostrva Rusiji, sigurno će postati prioritetni cilj Ukrajinaca.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )