Foto: RTL/printscreen

Melanie Zeeb i Michael Burger par je iz Njemačke koji je rezervisao 12 dana odmora u Albaniji. Međutim, umjesto privatne plaže i hotela iz snova u Draču - dočekalo ih je brdo smeća i mnogo nevolja.

Za njemački RTL par je odlučio podijeliti svoje horor iskustvo. Otkrili su kako su željeli probati nešto drugačije, daleko od tipičnih turističkih žarišta stoga su odlučili otputovati u Albaniju.
 
"Tasista nas je odveo do lokacije i samo rekao: 'Nadam se da vaš hotel nije u ovom području'", ispričala je Melanie za RTL.
 
Ubrzo se obistinilo i upozorenje taksiste: "Hotel je okružen smećem i smradom". Umjesto da se opuštaju na privatnoj plaži koja je reklamirana u opisu hotela, turisti su se morali probijati kroz planine smeća. Nedostajali su i obećana teretana, zatvoreni i otvoreni bazeni, a ispričali su da bar na krovu podsjeća na bojno polje.

 

Umjesto da nadoknade turistima za sve te neugodnosti, hotel je čak tražio i doplatu. 25 eura po danu po osobi, dakle još 550 eura ukupno – navodno za usluge kao što su struja, voda i korištenje sobe.

Ako im ne platite, prijetili su da ćete biti izbačeni, ispričala je Melanie Zeeb. U nevolji, turisti se obraćaju spasilačkoj ekipi RTL-a koja pomaže očajnim turistima koji se bore s nedaćama na putovanjima svih vrsta. Oni su kontaktirali kompaniju kod koje je rezervisano putovanje te im je potvrđeno da je spomenutih 25 eura već uključeno u cijenu.

Melanie i Michael su samo željeli otići kući, ali tu ih je dočekao još jedan problem - zbog prebukiranosti nije bilo direktnog leta za Berlin. Iz RTL-a su kontaktirali kompaniju koja im je o svom trošku kupila karte za let iz Frankfurta u Berlin, a potom su obećali da će im refundirati u potpunosti cijenu putovanja.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )