Foto: srpskainfo.com

Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, utvrdio je konkretne mjere pomoći privrednicima, kojima je bio zabranjen rad u vrijeme pandemije virusa Korona te odredio aktivnosti u uslovima popuštanja mjera koje regulišu rad privatnog sektora.

– Zbog problema u poslovanju, koji opština ima iz ranijeg perioda, nismo u mogućnosti finasijski pomoći našim preduzećima ali smo predložili druge vidove olakšica – izjavio je Radenko Reljić, načelnik Opštine.

Usvojena je Odluka o subvenciji komunalne takse na istaknutu firmu preduzećima kojima je bio zabranjen rad tokom epidemije. Olakšice se odnose na kalendarsku 2020. godinu, u iznosu od 100 odsto. Preduzećima koja su zakupci opštinskih poslovnih prostora te korisnici javnih površina takođe će biti oslobođeni zakupnine za 2020. godinu.

– To su male mjere u našoj nadležnosti. Želimo, da u skladu s mogućnostima, pokažemo dobru volju i podijelimo nevolju koja je sve zadesila insistirajući na pomoći te olakšicama iz nadležnosti republičkih organa i instucija – rekao je Reljić za Srpskainfo.

Ovonedjeljnim zaključkom Štaba za vanredne situacije zadužena su opštinska odjeljenja da razrade sistem mjera koje se odnose na ugostiteljske objekte is alone, kojima je odlukom Republičkočkog štaba dozvoljen rad od ponedjeljka 11. maja.

– Na sjednici opštinskog Štaba u petak utvrdićemo način rada radnji i preduzeća uz higijensko-epidemiološke mjere – najavio je Reljić, naglasivši da će ova odluka zavisiti od epidemiološke situacije na lokalnom nivou i odluka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Reljić je najavio da će na osnovu zaključka Štaba za vanredne situacije do 10. maja biti izvršena kompletna dezinfekcija stambenih zgrada na površini od oko 35.000 do 40.000 hiljada kvadrata.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )