Foto: Privatna arhiva

Dugogodišnja porodična svađa oko korićenja službenog prolaza kroz dvorište u Loznici kulminirala je juče prebijanjem Andrije Simića (75) kojeg je istukao rođeni bratanac M.S.

Kako se vidi na snimku u dvorištu nesrećnog starca bratanac ga je u nekoliko nasrtaja udarao šakama po glavi, dok je pored sa lopatom u ruci stajala bratančeva supruga S.S.


Lopatu je prethodno M.S. oteo od starca koji se nalazio na zemlji. Andrijin sin i supruga Nebojša i Radmila umiješali su se u sukob kako bi odbranili oca od napada bratanca, odnosno sina preminulog Andrijinog rođenog brata.


Tada se u sukob umiješala i S.S. supruga M.S. koja je lopatom udarala Nebojšu po glavi.


Ubrzo su na mjesto sukoba stigli Hitna pomoć koja je Andriju i Nebojšu odvela u bolnicu, te policija koja je ispitala vinovnike ovog incidenta. Andrija je vraćen kući, ali mu je tokom noći ponovo pozlilo i trenutno se nalazi na bolničkom liječenju.


Narušeni porodični odnosi traju godinama između ovih porodica koje imaju spojene placeve i jedan izlaz koji ide preko Andrijinog placa, ali njegov bratanac kroz njega ima “službenost prolaza” oko čega je i nastao spor koji se nastavio sudskim procesima, piše Blic.

– Povod za ovaj napad je incident koji se desio dan ranije, u nedjelju, kada je žena bratanca napala mog oca, što je on prijavio policiji. M.S. je juče ujutro krenuo da vozi ženu na posao iako ima mora da bude u samoizolaciji u kući 14 dana jer je bio u BiH. Zaustavio je auto i počeo da dobacuje mom ocu koji je bio u garaži što je prijavio njegovu ženu policiji. Moj otac je izašao napolje i ovaj je počeo brutalno da ga tuče pesnicama u glavu i šutira. Otac je pao i udario o ivičnjak betonskog stuba. U tom trenutku bio sam na spratu kuće i čuo zapomaganje, urlike i poziv upomoć – rekao je Nebojša Simić koji je takođe povrijeđen i nosi longetu na vratu.


Kako dodaje, istrčao je napolje i u nameri da ih razvadi, ali je dobio udarce lopatom u glavu od S.S.


U Urgentnom, Andriji Simiću su ustanovljene povrede, nekoliko hematoma na glavi, krv mu je curila iz nosa, iz usne školjke i izbijen mu je zub. Ima nagnječenje lakta, posjekotine na ruci, otečenu jagodičnu kost koja mu je zatvorila dobar dio oka. Žali se i na bolove u rebrima.


Advokat Andrije Simića protiv njegovog bratanca podnijeće krivičnu prijavu.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )