Foto: still.rs

Za pripremu lovačkih šnicli potrebno vam je:

  • 3 šnicle po izboru
  • 200 g šampinjona
  • 200 ml bijelog vina
  • 300 ml vode
  • 2 kašike brašna
  • 3 čena bijelog luka
  • bibera, soli
  • peršunov list, ulje

Priprema:

Meso izlupati između folije pa ga u ulju pržiti lagano oko 20 minuta. Izvaditi, a u to ulje ubaciti brašno i izdrobljen bijeli luk.

Pržiti da porumeni, pa uliti 200 ml bijelog vina i 200 ml vode.

Ubaciti sjeckane šampinjone, dodati soli, bibera i vratiti šnicle u tiganj da se krčkaju sa šampinjonima.

Poklopiti. Krčkati na tihoj vatri da uvri sos, ali i da ne ostane jako gust. Pred kraj dodati sjeckani peršun. Uživajte u prelijepom ukusu.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )