Foto: Glas Srpske

Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da mora da uloži priličan napor da borbena dejstva iz Ukrajine ne pređu na bjelorusku teritoriju.

„Ja sam miroljubiv čovjek i učiniću sve da ne bude rata. To je za vas vrlo aktuelno. Znate, u susjednom dvorištu je rat. I potrebno mi je mnogo napora da on ne pređe ovdje, preko granice", rekao je Lukašenko tokom susret s radnicima kompanije „Kristal" u Gomelu, na jugu Bjelorusije.
 
On je dodao da nema drugih briga osim da radnicima bude dobro.
 
„Ako svako od vas bude makar malo, za milimetar, doprinosio tome, živjećemo normalno. Za dva milimetra – bićemo bogati. Sve zavisi samo od naših ljudi. Imamo sve", naglasio je Lukašenko.
 
BJeloruskom predsjedniku su, inače, tokom radne posjete Gomelju, odnosno obilaska artiljerijske baze u tom mjestu, poklonili bacač granata, prenio je Telegram-kanal „Pul Prvog".
 
On je takođe rekao da je Bjelorusija izdržala pritisak zapadnih sankcija i ima tržište za plasman svojih proizvoda, izjavio je danas bjeloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.
 
"Preživjeli smo. Imamo gdje da prodajemo naše proizvode, što je najvažnije", rekao je on u Gomelju, na sastanku sa osobljem kompanije za proizvodnju nakita Kristal, prenosi RIA novosti.
 
On je izrazio uvjerenje da ako postoje prodavac i kupac, onda nikakve sankcije ne mogu da smetaju i podsjetio da je zabranio članovima vlade da pad pokazatelja pravdaju uticajem sankcija, prenosi RIA Novosti. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )