Foto: ATA

Glumac i voditelj Dragan Marinković Maca odrastao je u siromaštvu i teškim uslovima, a kako je nedavno otkrio, svog brata upoznao je tek u tinejdžerskim danima.


Maca je njega sreo prvi put u bolnici kada se njihov otac razbolio.

- Imao sam dvanaest godina, a moj brat Saša trideset kada smo se prvi put sreli u bolničkoj sobi u kojoj je naš padre ležao. Nevjerovatno, ali Saša i ja smo došli u posjetu u identičnoj košulji. Da sam tako nešto vidio na filmu, rekao bih: "Ma daj, nema šanse..." Ali život zaista piše romane. Sale je divan, porodičan čovjek i ponosni smo jedan na drugog. Naš otac je imao samo dvoje dijece, a ženio se čak devet puta! S druge strane, ja sam se jednom oženio, a volio bih da imam čitav fudbalski tim dječurlije - prisjetio se Maca.
 
Budimir nije stigao da upozna Macinu djecu.

- Preminuo je kada sam ja imao 13 godina i teško sam sve to podnjeo. Tog dana kada je umro, mama je došla s posla i rekla mi: "Moram nešto da ti kažem." Odmah sam znao šta se desilo. Žao mi je što nije još poživio, volio bih da mogu ponovo da popričam sa njim i čujem neke njegove životne stavove. Svaki trenutak sa njim bio je poseban, padre je bio veliki šmeker - rekao je Marinković, prenosi Informer.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )