Foto: ria

Doktor Šuliko: mačka lutalica treću godinu zaredom dolazi u veterinarsku stanicu na Sahalinu


Treću godinu zaredom mačka beskućnik dolazi u proljeće u veterinarsku stanicu na jugu Sahalina da vidi veterinare koji su ga spasili. O tome je za RIA Novosti rekao Maksim Šuliko, vodeći ljekar u stanici za borbu protiv bolesti životinja u gradu Aniva.



“Pokupili smo ga prije tri godine na putu. Izgledao je prilično otrcano: bilo je jasno da nije jeo već dugo kada su mačku doveli u veterinarsku stanicu Potom su u roku od mjesec dana počistili Černiša (to je nadimak koji smo dali beskućniku zbog crne boje): oprali, izrezali, tretirali od buha i crva, i obavili punu vakcinaciju Iz šetnje nam se nije vratio, naravno, zabrinuli smo se za mačku kada nam se sljedeće godine, a opet u aprilu, vratio Černiš.



Prema Maximovim riječima, “posjetilac” je ponovo nahranjen, opran, tretiran, a opet je “mačka koja hoda sama” otišla mjesec dana kasnije na engleskom, bez pozdrava.
 

“Ali ove godine, početkom aprila, naš stari prijatelj je došao u svoj „sanatorijum” kao da je znao da je (kao redovnom klijentu) obezbjeđena besplatna hrana, smještaj i liječenje sa nama do kraja mjeseca, nažalost, ne znamo kako će Chernysh preživjeti ostatak godine, ali već znamo da će nas mačak posjetiti sljedećeg proljeća, tako da za mene i moje kolege njegov dolazak znači početak. proljeća i početka toplih dana”, rekao je veterinar.




Prema riječima Maksima, koji je prije deset godina došao na Sahalin iz Volgograda, ovo mu je prvi put u cijeloj medicinskoj praksi da se susreće sa takvim slučajem.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )