Foto: FIBA

Maestralni Dončić odneo pobedu nad nepobeđenima

Time je selekcija Aleksandra Sekulića nanijela prvi poraz "pancerima" na ovom meču pred publikom u Kelnu, a ujedno se i vratila na pobjedničku stazu posle neočekivanog poraza u prošlom kolu protiv BiH,
 
Daleko od toga da je utakmica dobro počela za aktuelnog evropskog prvaka. Već na podbacivanju je nezgodno doskočio Majk Tobi i nije ga bilo do polovine uvodne četvrtine.

Došli su "panceri" do početnog vođstva, ali će ono biti jedino na ovom meču koliko god prilazili blizu u nastavku. Imali su Slovenci u više navrata dvocifrenu prednost, išla je ona i do 14 poena, ali to nije bilo dovoljno za miran san.

Mučio ih je Denis Šruder, ali onda kada je bilo najbitnije trojke je pogađao Maodo Lo. Stekao se utisak da ćemo gledati utakmicu poput one protiv Litvanije kada su Nijemci slavili poslije dva produžetka.
 
Imali su zaostatak od 82:71 u finišu i sa dve brze trojke se vratili na pet poena zaostatka. Ipak, nisu imali snage za više od toga. Naposletku su izbile i čarke između igrača dvije ekipe, a Šruder je napravio nesportsku ličnu grešku i prije vremena završio meč.

Sloveniju je do pobjede predvodio Luka Dončić sa 36 poena (14/25 iz igre) i 10 skokova uz četiri asistencije. Dvocifren je bio i Goran Dragić sa 18 poena, dok je Majk Tobi meč završio sa 10.
 
Na drugoj strani su se istakli Denis Šruder sa 19 poena i pet asistencija, Andreas Obst je dodao 14, dok je Maodo Lo imao poen manje.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )