Foto: avaz.ba

Obdukcijom je utvrđeno da je Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku, a njeno tijelo je pronađeno u večernjim satima u rijeci Studenčici

Nina Bijedić je u izuzetno teškom psihičkom stanju saslušana u Beogradu na okolnosti ubistva njene kćerke Lane (19), nesuđene brucošice Sarajevskog univerziteta.

Teško stanje

Dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru tokom saslušanja, kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, nije iznijela ništa što već nije otkriveno tokom dosadašnje istrage.

  • Lana Bijedić: Ugašena mladost
    Lana Bijedić: Ugašena mladost

Majka nesretne djevojke tokom saslušanja na okolnosti ovog užasnog zločina, koje je vodio tamošnji tužilac, kako je to predviđeno ugovorom između naše zemlje i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, a kojem je, jasno, prisustvovao tužilačko-istražiteljski tim iz Zapadnohercegovačkog kantona, jedva je govorila.

Zbog takvog stanja, ona nije ni imala snage, kako je to iznijela, doći u Mostar, odnosno Hercegovinu, na saslušanje.

Traži odgovore

Navodno, i sama traži odgovor na pitanje zbog čega se njena kćerka tog kobnog 6. oktobra iz stana u Mostaru zaputila prema Čapljini kada je u poslijepodnevnim satima trebala otputovati za Sarajevo, gdje je, prema njenim riječima, upisala željeni fakultet.

Također, prema našim saznanjima, upitana je i o tome misli li da je njena kćerka mogla počiniti suicid, što je ona odlučno odbacila.

Podsjetimo, obdukcijom je utvrđeno da je Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku. Njeno tijelo je u večrnjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog uočio lokalni ribar.

Nova analiza tragova

Istražiteljski tim ponovo će, saznajemo, pristupiti cjelovitoj i sveobuhvatnoj novoj analizi svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza te detaljnom pregledu iskaza svih do sada nešto više od 60 saslušanih svjedoka.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )