Foto: glassrpske

Da ne bi kasnije imali mnogo muke oko kupatila ili kuhinje, odradite ovaj trik jednom nedjeljno i neće vam trebati majstori.

Vodite računa da dlake u kupatilu ili ostaci hrane ne završe u odvodu.
 
Jednom u dvije nedjelje naspite u otvor sredstvo koje koristite za čišćenje vc šolje, a onda pustite da neko vrijeme teče vrela voda, ovo će dobro otpušiti cijevi i one će baš kao i sudopera i radne površine koje redovno čistite, takođe biti čista.
 
Dakle, važno je da povedete računa o ovome kako ne bi došlo do problema. Čim se okupate, uklonite kosu, sve ostatke iz slivnika lagano pokupite maramicom i bacite.
 
Pored vc šolje neka vam stoji korpa za otpatke koja ima poklopac, ovdje bacajte papir, a ne u šolju. Negde su cijevi uže i lako može doći do začepljenja.
 
Ukoliko je kvar već tu, sve što treba da uradite je da skinete crijevo koje se proteže ispod lavaboa ili sudopere, izvadite iz njega sve ostatke, po mogućstvu uz pomoć velike igle za pletenje, ako je imate u kući, a zatim unutrašnjost sperite pod mlazom tople vode uz dodatak sredstva za čišćenje odvoda, prenosi Najžena.
 
 
 
Ukoliko ni ovo ne pomogne, pozovite vodoinstalatera.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )