Foto: nezavisne.com

Nikola Jovanović je najmlađi i trenutno najpoznatiji mladi automehaničar u Srbiji, a poznat je i pod imenom Mali serviser.

Nikola ima petnaest godina i pored redovnog pohađanja škole bavi se mehanikom i servisiranjem putničkih vozila.
 
"Taj nadimak će uvek biti uz mene jer sam uvek bio i niži od svojih vršnjaka",  priča Nikola za Puls Srbije.
 
Nikolini roditelju mu bezrezervno pružaju podršku.
 
"Tata i mama su uvek uz mene, ne znam kako na tome da im se zahvalim",  dodaje on.
 
Iako se bavi poslom automehaničara, ima malo drugačije planove za život.
 
"Idem u Tehničku školu u Obrenovcu, ali sam smer Elektrotehnika računara. Nisam upisao automehaniku, imao sam 93 poena na prijemnom i nisam želeo da mi propadnu za smer za koji mi je dovoljno 50-60 bodova. Mislim da ću upisati Mašinski ili ETF, uglavnom nešto vezano za automobile",  iskren je Nikola.
 
Studije su u perspektivi, ali ono što je već tu su nagrade. Projekat po kome je Mali serviser poznat je upravo njegov automobil.
 
"Dobio sam pehar za prvo mesto na takmičenju u kom je učestvovalo 60 automobila italijanske proizvodnje. Na trećem mestu je bio pravi Abart, koji je koštao astronomski više od mog. Nagradu sam dobio tako što sam od običnog crvenog FIAT 500, bez ikakve dodatne opreme, napravio malo remek delo, s promenjenom bojom, branicima, spojlerima, felnama, igrao sam se malo pod haubom. Uloženo je dosta vremena, ljubavi, krvi, znoja i naravno novca", otkriva Nikola, koji je poznat i kao veliki humanitarac.
 
"Kome god je pomoć potrebna, delim. Motivišem ljude da pomažu. Skoro smo imali akciju za Nikolu Aćimovića koji ide u moju školu. malo malo, pa pravimo humanitarnu akciju. Mi iz auto-moto sveta rado pravimo skupove, srce nam je puno kad pomognemo", kaže Nikola, čiji se poster nalazi u čak 250 osnovnih škola u Srbiji.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )