Foto: Blic/TWITER/SCREENSHOT

Novak Đoković ne samo da je diskvalifikovan sa US Opena, zbog čega je ostao bez mogućnosti da ovog septembra uveća broj osvojenih grend slem titula, već je i "udaren po džepu".

Po drugi put je kažnjen, a opet od strane Teniskog saveza Sjedinjenih Američkih Država (USTA), organizatora pomenutog nadmetanja u Njujorku, piše Blic.

Podsjetimo, kada je linijskog sudiju nehotice pogodio lopticom, bijesan zbog izgubljenog poena u završnici prvog seta osmine finala sa Pablom Karenjom Bustom, Đoković je istog časa diskvalifkovan, a nedugo zatim je saopšteno da ostaje i bez ATP bodova i bez dela nagradnog fonda koji bi mu, da su normalne okolnosti, pripao za pomenuti plasman.

To je značilo da Nole ne može da računa na 250.000 dolara, koliko bi inače zaradio kao kao učesnik osmine finala, ali su rikovodioci USTA izrekli i novu globu – 17.500 dolara.

Sa deset hiljada “zelenih novčanica” Nole je kažnjen zbog samog nesportskog poteza na terenu, a sa 7.500 jer se poslije incidenta nije pojavio na konferenciji za novinare, na šta su pravilima obavezani svi učesnici US Opena, kako god da im se meč završi.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )