Foto: Tanjug/AP

Zdravstveni zvaničnici u Gazi saopštili su da su mnogi pacijenti, zdravstveno osoblje i raseljeni danas napustili najveću bolnicu u Gazi, Al Šifu, u koju su početkom nedjelje ušle izraelske snage.

Palestinski zvaničnici i izraelska vojska objavili su oprečne verzije o tome šta je izazvalo masovni odlazak iz Al Šife, prenosi AP.
 
Dok zdravstveni radnici u Gazi tvrde da su Izraelske odbrambene snage (IDF) naložile evakuaciju u roku od jednog sata, IDF to demantuje, navodeći da su oni samo omogućili bezbjedan prolaz za one koji žele da se evakuišu.
 
U bolnici je, prema ranijim informacijama, bilo nekoliko hiljada ljudi, uključujući pacijente u teškom stanju.
 
Doktor Ahmed Mohalalati objavio je na društvenim mrežama da je u bolnici ostalo oko 120 pacijenata koji nisu u stanju da odu, kao i nekoliko njih na intenzivnoj njezi i nekoliko beba na neonatologiji.
 
Prema njegovim riječima, o preostalim pacijentima brinu se on i još pet ljekara.
 
Novinar AFP-a svjedočio je bijegu na cesti koja vodi prema jugu, ali su zdravstveni lideri rekli da su pacijenati koji se ne mogu micati ostali u bolnici Al-Shifa, prenosi Index.
 
Izrael tvrdi da se ispod Al-Šife, najveće bolnice u Gazi, nalazi komandni centar Hamasa, ali ta plestinska militantna grupa negira te tvrdnje.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )