Foto: N1/Reuters

Mjesecima se pričalo da će Kylian Mbappe godinu dana prije istekao ugovora napustiti Paris Saint Germain i preći u Real Madrid. Ova "teorija" bila je još izraženija nakon dolaska Lea Messija u Pariz. Međutim, Francuz izgleda ne želi da propusti priliku da bar godinu dana igra u istom timu sa slavnim Argentincem.

Francuski i španski mediji prethodnih dana najavljivali su sastanak Kyliana Mbappea sa vlasnikom kluba Nasserom Al-Khelafijem u kome će tražiti odlazak iz kluba.
 
Međutim, sada stižu informacije da je Mbappe prije toga obavio razgovor sa sportskim direktorom Parižana Brazilcem Leonardom i da je donio definitivnu odluku da ostane još godinu dana među “Svecima“.
 
Istovremeno, teško je očekivati da će Parsi Saint Germain uspjeti da ga nagovori da potpiše novi dugoročan ugovor.
 
Ova njegova odluka rastužila je navijače Real Madrida, koji su očekivali da će sjajni Francuz biti naredna velika akvizicija kraljevskog kluba. Ipak, vijest i nije tako loša po Madriđane, koji će vrlo rado sačekati godinu dana i dovesti Mbapea bez obeštećenja kao slobodnog igrača.


 
Mnogo je još teorija i do kraja sezone sigurno će se još mnogo pisati o daljoj sudbini Kyliana Mbappea. U svakom slučaju, njegov ostanak u Parizu raspaljuje maštu navijača jer će PSG sada imati u istom timu trenutno trojicu najboljih driblera na svetu – Messija, Neymara i Mbappea.
 
Ako na kraju sljedeće sezone Mbappe definitivno odluči da napusti Pariz i preseli se u Madrid ili možda Englesku, u Paris Saint Germainu navodno već imaju keca u rukavu. U tom slučaju konačno bi spojili u istom timu Messija i – Cristiana Ronalda. Portugalcu sledeće sezone ističe ugovor sa Juventusom.
 
Koji bi tek to triling bio sa Messijem, Cristianom Ronaldom i Neymarom…


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )