Foto: Telegram

Zamijenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije izjavio je da bi Moskva mogla da zaplijeni novac i imovinu stranih investitora u visini sume koja prijeti da bude konfiskovana Rusiji


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !
 

Zamijenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev sugerisao je riješenje zagonetke koja zaokuplja javnost još od početka ruske vojne operacije u Ukrajini, naime, zašto je Moskva ostavila svoj novac na Zapadu da joj bude zamrznut i eventualno zaplijenjen sankcijama.
 
Odgovor na ovu enigmu mogao bi da bude to što je Rusija u dometu sankcija Zapada ostavila tačno onu količinu novca koju sama, kao kompenzaciju, može da zaplijeni zapadnim kompanijama.
 
Na svom Telegram kanalu, naime, Medvedev je napisao da, ako na osnovu rezolucije Generalne skupštine UN bude započelo oduzimanje zaplijenjene ruske imovine, Rusija neće imati izbora:
 
"Biće neophodno da bespovratno povučemo novac i imovinu privatnih investitora iz zapadnih zemalja, iako oni nisu odgovorni za budale koje se nalaze u njihovim vladama."
 
Medvedev je objasnio da inostrani krediti, zamrznuta sredstva na računima i druge dragocjenosti u Rusiji, "srećnim sticajem okolnosti, vrijede više od 300 milijardi dolara, što je dovoljno da se nadoknadi ono što je pokradeno iz Rusije".
 
"P.S. Sve u svemu, jako tužno: UN su donele bezakonite odluke, ugasili ste svjetlo. Gase svijetlo. A sutradan…", dodao je na kraju.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )