Foto: Telegram

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da ukoliko zemlje EU pošalju takozvane „mirovnjake“ u Ukrajinu bez saglasnosti Rusije, oni će se smatrati neprijateljskim i predstavljaće legitimnu metu za Oružane snage Rusije.


„Natovci ne samo da su drske ništarije koje su odlijepile od svoje pohlepe i bezobrazluka, već i sve ostale smatraju za totalne budale. I cinično se osmjehujući nude svoje 'mirovne' usluge. Njihove prave namjere su jasne – da na liniji razdvajanja uspostave mir koji im odgovara s pozicije sile. Hoće da uvedu svoje 'mirovne' snage u Ukrajinu sa automatima i na tenkovima, u nekakvim plavim šljemovima sa žutim zvjezdama. Kako se to završava pokazuje istorijat operacija koje su sprovele SAD i njihovi saveznici u raznim regionima sveta. Tragedije Koreje, Vijetnama, Jugoslavije, Iraka, Avganistana, mnogih afričkih zemalja…“, napisao je Medvedev.
 
Po njegovim riječima, takozvane „mirovne snage NATO-a“ jednostavno namjeravaju da stupe u sukob na strani Ukrajine i „tako pokrenu treći svjetski rat kojeg se na riječima toliko plaše“.

„Očigledno je da su takvi 'mirovnjaci' naši direktni neprijatelji. Vuci u jagnjećoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu raspoređeni na prvoj liniji sa oružjem u rukama bez saglasnosti Rusije i ako nam budu predstavljali direktnu prijetnju“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Po njegovom mišljenju, ti „mirovnjaci“ treba da budu nemilosrdno uništeni, pošto je riječ o „vojnicima neprijatelja“.

„Oni su borci, a ne 'mirotvorci'. I oni će ginuti u borbenim dejstvima. Da li je Evropa spremna za dugi niz kovčega svojih 'mirovnjaka'?“, upitao je na kraju Medvedev.
 
Ranije je premijer Mađarske Viktor Orban izjavio da će zemlje Evropske unije uskoro pokrenuti temu koju su ranije izbjegavali – temu o slanju „snaga mirovnog karaktera“ u Ukrajinu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je poručio da je razmatranje mogućnosti raspoređivanja mirotvoraca u Ukrajini potencijalno veoma opasna tema.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )