Foto: Tanjug/AP

Memoari Melanije Tramp su, očekivano, odmah po objavljivanju podigli veliku buru širom svijeta, a ništa drugačije nije ni u Sloveniji, gdje je Melanija odrasla i o kojoj opširno piše u svojoj biografiji.

Opisala je, između ostalog, svoje djetinjstvo u Sevnici, u Sloveniji, i prisjetila se kako je sa samo šest godina počela da se bavi manekenstvom.

Kaže da joj je djetinjstvo u Sloveniji bilo srećno. Majka Amalija je odrasla na imanju gdje se uzgajao luk, kasnije je radila i u fabrici, a otac Viktor Knavs je bio prodavac automobila.

Melanija piše da su njeni roditelji vodili nju i njenu sestru Ines na koncerte Eltona Džona i Tine Tarner, kako bi se osjećali više povezanim sa zapadnim zemljama, Austrijom i Italijom u to vrijeme, piše Jutarnji list.

Međutim, Melanija se prisjetila i neprijatnih trenutaka iz života na prostoru bivše Jugoslavije, poput upada UDBA u njihovu kuću zbog, kako kaže, „sumnjivog načina” života njenog oca.

Naglasila je kako su njene komšije cinkarile njenog oca.

„Neko, komšija, kolega ili navodni prijatelj prijavio je vlastima flotu mog oca“, rekao je slovenački izvor za britanski Dejli mejl.

Melanija je u svojoj biografiji negirala da je njen otac bio komunista, ističući da komunizam ne odražava njegova politička uvjerenja.

„Njegovo članstvo u Komunističkoj partiji bilo je obavezno jer je partija uvela automatsku mjesečnu članarinu od dijela njegove plate“, navodi se u knjizi, a prenosi Dejli mejl.

Izvor pomenutih britanskih medija ranije je za iste rekao da je članstvo Melanijinog oca u KPJ donijelo brojne privilegije porodici bivše prve dame. Tvrdi da su u gradu imali poseban tretman, prvo pristup osnovnim stvarima, a Viktor Knavs je zarađivao mnogo bolje od ostalih Sevničana.

Kako pišu britanski mediji, pozivajući se na tvrdnje osobe koja je tada živjela u Sevnici u Sloveniji, u Melanijinom djetinjstvu je samo pet odsto Slovenaca bilo u Komunističkoj partiji i iako njen otac nije javno isticao svoje političko opredjeljenje – bilo je očigledno, kako njegovi rođaci tako i susjedi.

Melanija dalje piše da njeni roditelji nisu bili posebno politički aktivni, iako su preživjeli značajne političke događaje.

„Odrastajući, osjećala sam se povezanijom sa našim susjedima u Italiji ili Austriji nego sa komunističkim zemljama u istočnoj Evropi“, nastavila je Melanija.

„Skijala sam u Alpima i odmarala se u Hrvatskoj, na dalmatinskoj obali“, piše ona i dodaje: „Zaista, moje djetinjstvo je bilo ispunjeno srećom, ljepotom i pozitivnošću, daleko od tipične priče djevojčice koja je odrastala u komunističkom društvu“.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )