Foto: N1

Prvi dan oktobra proteći će u stabilnim vremenskim prilikama, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine.

U srijedu će Bosnu i Hercegovinu zahvatiti novo naoblačenje koje će prvo zahvatiti zapadna, a tokom dana se proširiti i na ostala područja Bosne i Hercegovine. Naoblačenje će usloviti i kišu, koja je izgledna u drugom dijelu dana.

U četvrtak i petak preovladavaće oblačno sa kišom i pljuskovima. Više padavina očekuje se u južnim područjima. U dane vikenda pretežno oblačno sa slabom kišom.

Minimalne temperature zraka variraće između pet i deset stepeni Celzijusovih u Bosni, na jugu Hercegovine do 12. Najviše dnevne temperature uglavnom između 17 do 22 stepena, na jugu zemlje do 24. U četvrtak i petak jutarnje temperature od devet do 14 stepeni, jugu do 17.

U periodu od 7. do 12. oktobra preovladavaće umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa kišom i pljuskovima očekuje se pred kraj druge sedmice oktobra.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između devet i 14 stepeni, u Hercegovini do 15. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, jugu zemlje do 18 stepeni.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )