Foto: lepaisrećna.rs

Sastojci:

4-5 srednja krompira

2-3 šargarepe

4 jaja

1/2 praziluka

150 g ćurećih prsa

180 g kisele pavlake (vrhnja) 150 ml majoneza

1 kašičica senfa

1/2 kašičice soli


Priprema:


Skuvajte krompir i šargarepu u posoljenoj vodi i odvojenim posudama, ocijedite, pa oljuštite.

Posebno obarite jaja (stavite ih u hladnu vodu, pa od momenta ključanja kuvajte 8 minuta, a zatim ih prelijte hladnom vodom).

Kad se ohladite, oljuštite ih. 

Praziluk operite, očistite, pa isjeckajte na kolutiće. Posolite i ostavite da odstoji pola sata.

Salamu, krompir, šargarepu i jaja isjeckajte na kockice, stavite u odgovarajuću činiju, a zatim dodajte praziluk.

Pomješajte majonez, kiselu pavlaku, senf i so, te prelijte preko i sve lagano izmešajte da se lijepo prožme.

Rashladite i služite uz roštilj il dr.pečenje, a možete je konzumirati i samostalno.


NAPOMENA: Ako želite, možete umesto ćurećih prsa staviti pileća ili čak neku drugu salamu po svom ukusu, a možete suhomesnati dio i sasvim da izostavite. Salata je sve ljepša što duže stoji, te je možete pripremiti i dva dana ranije, pa sakriti, najbolje i od sebe.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )