Foto: lepaisrećna.rs
Sastojci:
4-5 srednja krompira
2-3 šargarepe
4 jaja
1/2 praziluka
150 g ćurećih prsa
180 g kisele pavlake (vrhnja) 150 ml majoneza
1 kašičica senfa
1/2 kašičice soli
Priprema:
Skuvajte krompir i šargarepu u posoljenoj vodi i odvojenim posudama, ocijedite, pa oljuštite.
Posebno obarite jaja (stavite ih u hladnu vodu, pa od momenta ključanja kuvajte 8 minuta, a zatim ih prelijte hladnom vodom).
Kad se ohladite, oljuštite ih.
Praziluk operite, očistite, pa isjeckajte na kolutiće. Posolite i ostavite da odstoji pola sata.
Salamu, krompir, šargarepu i jaja isjeckajte na kockice, stavite u odgovarajuću činiju, a zatim dodajte praziluk.
Pomješajte majonez, kiselu pavlaku, senf i so, te prelijte preko i sve lagano izmešajte da se lijepo prožme.
Rashladite i služite uz roštilj il dr.pečenje, a možete je konzumirati i samostalno.
NAPOMENA: Ako želite, možete umesto ćurećih prsa staviti pileća ili čak neku drugu salamu po svom ukusu, a možete suhomesnati dio i sasvim da izostavite. Salata je sve ljepša što duže stoji, te je možete pripremiti i dva dana ranije, pa sakriti, najbolje i od sebe.