Foto: undefined

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je oštro kritikovao hrvatsku vladu, jer, po njegovim riječima, ne reaguje na prijeteće izjave predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića.

Milanović je naveo da hrvatska vlada "gluvo i bez treptaja sluša pretnje iz Bosne i Hercegovine, jezik mržnje i netrpeljivosti koji se valja sarajevskim ulicama“, prenosi Hina.
 
Na stranačkom skupu u Hadžićima u BiH Izetbegović je doslovce izjavio "prebrojali smo se", najvjerovatnije misleći na Bošnjake.
 
"Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo i koliko ima mladih ljudi i koliko imamo instruktora na dronovima i tako dalje. Dalje neću, ali evo samo da znate“, naveo je Izetbegović.
 
Osvrćući se na odluku visokog predstavnika za BiH Kristijana Šmit o tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH, Milanović je rekao da Šmit ne koristi svoja ovlašćenja kako bi nametnuo izborni zakon koji bi osigurao prava Hrvata u BiH i dodao da je on nelegalno izabran na dužnost visokog predstavnika.
 
Hrvatski predsjednik je podsjetio da je mjesecima insistirao da se izmijeni aktuelni izborni zakon u BiH, jer po njegovoj ocijeni taj pravni akt donosi štetu tamošnjim Hrvatima, navodi Hina.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )