Foto: anadolija

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio da ne zna sa kakvim mandatom je član Predsjedništva BiH Željko Komšić došao na sjednicu Generalne skupštine UN i u čije ime govori.

"Komšić je došao kao jedan od članova Predsjedništva BiH. Ne znam uopšte sa kakvim mandatom i u čije ime govori. Čak i da je predstavnik Hrvata, jer funkcionišu kao tri člana, ja sam predsjednika hrvatskih građana i onih Hrvata koji žive u BiH. To je moja dužnost i obaveza", rekao je Milanović u Njujorku nakon obraćanja Generalnoj skupštini UN.
 
On je naveo da je predsjednik Hrvata u BiH u onoj mjeri u kojoj Ustav kaže, da se brine i vodi računa o statusu Hrvata van Hrvatske, ali uz poštovanje zemalja.
 
"Hrvati u BiH i Njujorku imaju pravo glasa", rekao je Milanović.
 
Tokom obraćanja Generalnoj skupštini UN, Milanović je govorio i o BiH, izbornim reformama, te nemogućnosti Hrvata da biraju svoje predstavnike.
 
"Da bi krenula naprijed, BiH je potreban odgovarajući institucionalni okvir za podjelu vlasti, zasnovan na načelima federalizma, decentralizacije i legitimne reprezentacije", naveo je Milanović.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )