Foto: Screenshot

Njemačka je poznata po tome što nema ograničenja brzine na dijelovima svojih auto-puteva, ali češki milioner, Radim Kompas, koji je svoj Bugatti Chiron vozio na Autobanu čak 417 km na čas, a zasigurno je testirao granicu podnošljivog.


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

Radim Paser optužen je za održavanje ilegalne moto trke na auto-putu A2 između Berlina i Hanovera u julu 2021. godine. Međutim, on želi da objasni svoju stranu priče.
 
"Ljudi imaju različite hobije, moj je fudbal. Ali, poput drugih muškaraca, ja volim auta. Od djetinjstva su me zanimale samo tri stvari: konjske snage, ubrzanje i maksimalna brzina. Nikada ne bih kupio nijedno auto ako ga ne bih mogao voziti legalno na njegovoj maksimalnoj brzini", objasnio je Paser u video snimku.
 
On je takođe podvukao da testiranje maksimalne brzine superauta zahtjeva opsežno planiranje.
 
"To zahtjeva planiranje za automobil koji može da ide preko 400 kmph. Fokusirali smo se na pronalazak staze gdje možemo isprobati auto. Pronašli smo da u Evropi postoji samo jedna takva staza, Erelesijen, u Volfsburgu, pod vlasništvom Folksvagena. Ali, kako sam ja fizičko lice, nisam mogao imati pristup toj stazi. Zbog toga smo počeli misliti postoji li dio njemačkog Autobana koji bi odgovarao našim planovima. Potom u koje doba dana i koje doba godine bismo ga mogli koristiti da se pokušamo približiti maksimalnoj brzini auta, uz maksimalnu sigurnost."
 
On je potom rekao na koji dio njemačke ceste je pao izbor.

"Izabrali smo dio Autobana blizu grada Vitenberg, napravili smo tri pokušaja sa Veironom 2011. i 2015. Video snimci su bili našu za upotrebu. Pokazao sam materijale učitelju engleskog, a on je kazao da bih stekao mnoge fanove među ljubiteljima brzine ako bih objavio video materijale," objasnio je Radim.
 
Onda je objasnio momenat po kojem se proslavio.
 
"Od početka smo znali da će se video sa Bugatti Chiron pojaviti na YouTube. Postizanje maksimalne brzine na javnom auto-putu iziskuje maksimalnu pažnju. Zbog toga, iz našeg ugla, preduzeli smo svaku moguću pažnju za to. Bez molitve, nikada ne bi pristali na ovu stvar na prvom mjestu."
 
58-godišnji milioner vozio je "neprilagođenom brzinom, ne poštujući prometna pravila i na bezobziran način kako bi postigao najveću moguću brzinu", rekli su tužioci u slučaju protiv Pasera.
 
"U stvari, nismo očekivali toliku pažnju od mejnstrim medija. Zbog toga, razumijem reakciju njemačkog ministra transporta koji je prirodno želio obeshrabriti druge od ovakvih pokušaja. Baš zbog toga, ja sam, želim druge da podstaknem da ne pokušavaju ništa slično" dodao je Radim.



Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )