Foto: mvp hr.

U nedjelju se u Srbiji održavaju izbori. Ministarstvo vanjskih poslova tim je povodom kazalo za koga bi Hrvati u Srbiji trebali glasati.

"U Republici Srbiji se 3. aprila 2022. održavaju vanredni opšti izbori za predsjednika Republike Srbije i zastupnike u Narodnoj skupštini te izbori za zastupnike u Skupštini grada Beograda, na kojima je važno da svi pripadnici hrvatske zajednice u Republici Srbiji iskoriste svoje demokratsko pravo i izađu na izbore.
 
Također, ovim putem pozivamo sve pripadnike hrvatske nacionalne zajednice da glasuju za listu na kojoj je istaknut kandidat Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov i koja je dobila potporu hrvatskih legitimnih  političkih predstavnika okupljenih u Hrvatskom nacionalnom vijeću u Srbiji i predvođenih predsjednicom Jasnom Vojnić, ali i većine političkih i društvenih institucija koja okuplja Hrvate iz te države", napisali su.

Kažu da je potrebno jedinstvo

Onda su to dodatno objasnili.
 
"Političkim predstavljanjem kroz ostvarenje parlamentarnog statusa osigurala bi se uključenost predstavnika i institucija hrvatske nacionalne manjine u političke procese koji ih se izravno dotiču, kao što su institucionalno očuvanje nacionalne kulturne baštine, institucionalno jačanje i financiranje manjinskih hrvatskih institucija, povrata oduzete imovine hrvatskim kulturnim i društvenim institucijama, ali i korištenja pretpristupnih fondova EU.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )