Foto: srpskainfo.com

Na području Brčkog mjesečno se udomi oko pet pasa iz azila, dok ih od 10 do 15 bude ostavljeno u azil, rekao je novinarima kinolog u Javnom preduzeću "Komunalno Brčko" Asim Midžić.

Midžić je istakao da građani pretežno udomljavaju pse zbog čuvanja objekata, a u posljednje vrijeme i za čuvanje ovaca.

On je rekao da u Azilu za pse Javnog komunalnog preduzeća ima 150 pasa različitih rasa i uzrasta, te da se udomljavanje odraslih pasa vrši svakog utorka i petka od 10 do 11 časova.

– Službenici Veterinarske stanice na licu mjesta vakcinišu i čipuju pse starije od šest mjeseci. Sva obaveza građanina udomitelja je da donese ličnu kartu i izabere svog psa. A što se tiče štenaca do četiri mjeseca, građani ih mogu udomiti svakim radnim danom od 9 časova do 14 časova – rekao je Midžić.

On je dodao da svaki građanin koji želi da udomi psa prvo mora da popuni obrazac u kojima su navedeni njegova prava i obaveze i šta treba da obezbijedi psu.

– Stalno imamo te kampanje. Do prije nekoliko godina smo imali svakodnevno udomljavanje, a sada smo ograničeni na utorak i petak i zbog toga je manji broj udomljenih pasa iz azila – naveo je Midžić.

Midžić je napomenuo da zaposlenici Azila uklanjaju pse lutalice sa ulice svakim radnim danom od 8 časova do 15 časova, uglavnom po pozivu građana ili policije.

Građanima je poručio da ukoliko uoče pse lutalice to mogu da jave putem besplatne info-linije Javnog komunalnog preduzeća na broj 0800 505 07, te da će u roku od 15 minuta do pola sata ekipa doći na teren.

– Ovim putem bih zamolio građane da svoje pse, ukoliko nisu u mogućnosti da brinu o njima, dovedu u azil u toku radnog vremena, ili da pozovu nas da dođemo po psa. Svaki drugi dan ispred azila osvane po jedno napušteno štene ili odrastao pas – rekao je Midžić.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )