Foto: null

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros odvija nesmetano, a iz Auto-moto saveza Srpske vozače upozoravaju na mjestimičnu maglu u kotlinama i duž riječnih tokova naročito na području Mrkonjić Grada.

Zbog sanacionih radova, na magistralnom putu Brčko-Bijeljina na dionici od kružnog toka "Ilićka" do table grada "Brčko" u mjesnoj zajednici Gredice, biće obustavljen saobraćaj od 8.00 do 18.00 časova, a alternativni putni pravac je obilaznica oko Brčkog.

Saobraćaj je do kraja ovog mjeseca zbog radova obustavljen na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu LJubinje-Trebinje, skretanje za Ravno, svakim danom osim nedjelje saobraćaj se obustavlja od 8.00 do 14.00 časova, a vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Do-Berkovići-Krivača-Bileća-Trebinje.

Na relacijama puteva Ledenice-Crkvine-Granični prelaz Šamac i Karuše-Granični prelaz Brod kretaće se vangabaritni teret u pratnji, pa se vozači upozoravaju da opreznije voze i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan i dionica Gornja Vijaka jedan-Derventa izmijenjen je režim saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji mostova.

Na snazi je potpuna obustava saobraćaja na mostu Gornja Vijaka jedan, a vozila se preusmjeravanju na regionalni put.

U toku su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Tedin Han – granica Republike Srpske - FBiH /Križ/, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji pješačke staze na dionici magistralnog puta Šamac jedan-Grebnice u mjestu Tišina zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na postavljanju inteligentnih transportnih sistema izmijenjen je režim saobraćaja na dionici auto-puta Gradiška-Banjaluka, a za vrijeme radova saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu u Vlasenici izmijenjen je režim saobraćaja za vrijeme izvođenja radova na izgradnji poslovnog objekta, pa se vozačima skeće pažnju da voze opreznije i sporije.

Zbog radova na izgradnji tercijarne vodovodne mreže sa kućnim priključcima naselja vezanih za sistem vodosnabdijevanja Crno Vrelo, na području Prijedora, doći će do izmjene saobraćaja na regionalnom putu Lamovita-Stari Majdan.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, mjesto Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na regionalnom putu R-413 Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, radnim danima u vremenskom intervalu od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na rekonstrukciji puta i drugog mosta, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na magistralnom putu Drinjača-Milići-Vlasenica izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa se vozači mole da voze opreznije i sporije.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Zbog rekonstrukcijE raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim saobraćaja na navedenom magistralnom putu, kao i na dionici Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica-Karuše, zbog izvođenja radova na rehabilitaciji kolovoza.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka. U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U FBiH jutarnja magla smanjuje vidljivost u dolinama rijeka Bosne, Drine, Vrbasa i Lašve.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac /Jajce-Donji Vakuf/, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo /Jošanica-Rajlovac/, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na izgradnji rasvjete na mostu Begića i Begovića na dionici Jablanica-Mostar, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Na Graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Na Graničnom prelazu Metaljka /Čajniče-Pljevlja/ moguć je ulazak u Crnu Goru od 7.00 do 19.00 časova.

Građani BiH koji ulaze u Srbiju kroz Hrvatsku, moraju imati negativan pi-si-ar /PCR/ test.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za državljane zemalja EU i zemalja Šengena omogućen je uz negativan PCR test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Stranci koji su u braku sa državljaninom BiH uz pokaz vjenčanog lista mogu ući u BiH bez testa. Isto važi i za djecu stranih državljana, čiji je jedan od roditelja državljanin BiH.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH dozvoljen je licima koja posjeduju PCR test ili pozitivan rezultat antitijela na novi virus korona klase IGg dobijen Elisa serološkim testom.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )