Foto: TARA RADOVANOVIĆ/TANJUG

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne može oštro da osudi mlade ljude koji su juče išli u kupovinu po popustima, ali da će to svakako donijeti dodatne probleme po pitanju broja zaraženih koronom, što će se vidjeti u danima koji dolaze.

Stariji su najsavjesniji, ali mladima smo koronom, da bismo zaštitli sve ljude, a prije svega starije ili one koji imaju druge komorbititete, uništili život – rekao je Vučić za Prvu.

On je to izjavio upitan da prokomentariše jučerašnji masovni odlazak u šoping povodom tzv. Crnog petka, uprkos upozorenjima ljekara da je zdravstveni sistem pred “pucanjem”.

Kaže i da zato što su dočekali jedan dan da bi nešto imali ne može oštro da ih osuđuje.

– Ja se njima izvinjavam što smo njihovu sadašnjost tokom godinu dana gotovo uništili, ali molim sve ljude za odgovornost – poručio je Vučić.

Kada je riječ o epidemiološkim mjerama u cilju očuvanja zdravstvenog sistema, on je rekao da će država da uradi ono što mora.

– Ako budemo morali da uvodimo teže mjere uvodićemo ih – rekao je predsjednik.

Povodom situacije u Nišu kaže da je stanje srećom nešto lakše nego u Beogradu i nekim drugim dijelovima Srbije.

Dodaje da se kriva u Beogradu nešto zaravnjuje i da će i otvaranjem novih koviod bolnica u Batajnici i Kruševcu za 15, do 16 dana situacija biti olakšana.

On očekuje da će time da se pomogne i Nišu i kliničkom centru u tom gradu.

– To je ono što možemo da uradimo, a sve ostalo je na odgovornosti ljudi – zaključio je predsjednik Srbije, prenosi Blic.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )