Foto: HAYOUNG JEON/EPA

Aplikacija za enkriptirane poruke Signal bilježi sve veći broj novih korisnika, a navodno ih je toliko puno da kasne provjere telefonskih brojeva potrebne za verifikaciju profila, prenosi Verge.

Iza velikog porasta korisnika Signala nalazi se Vocapova odluka o invazivnijem pristupu korisničkim podacima i vlasnik Spejs iksa Elon Mask, prenosi Tportal.

Mask je, podsjetimo, u već nekoliko navrata jasno izrazio svoje nezadovoljstvo sa Fejsbukom kao uslugom i kompanijom, ugasivši sve Fejsbuk stranice svojih kompanija i što je važnije – otvoreno reklamirajući konkurenta Signal putem Tvitera.

Problem, doduše, više leži u Fejsbukovom pristupu nego lobiranju najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Zukerbergova kompanija je početkom godine podsjetila da će kompanija 8. februara dodatno integrisati korisničke profile na Vocapu s onima na Fejsbuku i Instagramu. Svi koji ne prihvate “nova” pravila ostaće bez profila, što je uzrokovalo paniku među brojnim zaljubljenicima u poznatu aplikaciju, odnosno onima kojima je stalo do privatnosti.

Ovo je uz malu pomoć Elona Maska veliku pažnju je jedna od najboljih alternativa Vocapu, konkurentska aplikacija Signal.

Signal, za razliku od Vocapa, ne sakuplja korisničke podatke, sve što koristi radi isključivo na samom uređaju i u osnovi nudi ono što je Vocap originalno trebao raditi – pružiti enkriptirani sistem za komunikaciju bez opasnosti za korisničku privatnost.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )