Foto: Twitter

MOSKVA, KIJEV -Rat u Ukrajini traje 568 dana. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da će izdaci za vojsku za sljedeću godinu iz budžeta biti ''barem'' 38 milijardi evra. Ruska protivvazdušna odbrana oborila je noćas 11 ukrajinskih dronova iznad Krima i jedan dron iznad ruske Brjanske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

MO Rusije: PVO oborila 11 ukrajinskih dronova iznad Krima i jedan iznad Brjanske oblasti
 
Ruska protivvazdušna odbrana oborila je noćas 11 ukrajinskih dronova iznad Krima i jedan dron iznad ruske Brjanske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
Ministarstvo je navelo da je spriječen pokušaj kijevskog režima da izvede terorističke napade dronovima na Krim i Brjansku oblast, prenijele su RIA Novosti.
 
 Ukrajinske snage gotovo svakodnevno napadaju dronovima ruske pogranične teritorije.
 
Saobraćaj na Krimskom mostu je privremeno obustavljen, objavljeno je na Telegram kanalu o operativnoj situaciji na mostu.
 
Razlozi za obustavu saobraćaja nisu precizirani.
 
Zelenski: Vojni budžet Ukrajine za narednu godinu barem 38 milijardi evra
 
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da će izdaci za odbranu i bezbjednost za sledeću godinu iz budžeta Ukrajine biti ''barem'' na istom nivou kao i ove godine, odnosno oko 38 milijardi evra.
 
On je rekao da će oko 2,7 mlijardi evra ići direktno za proizvodnju oružja, uključujući ukrajinsku ''flotu bespilotnih leteljica'', za koju je rekao da pokazuje ''snažne'' rezultate, prenosi Blumberg.
 
Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručila je ranije danas da će EU nastaviti da podržava Ukrajinu koliko god bude potrebno i ponovila da će EU ponuditi 50 milijardi evra u naredne četiri godine za finansiranje investicija i reformi.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )