Foto: unsplash.com

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno suvim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature mogući su nailasci na poledicu na svim vlažnim lokalitetima.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju i na moguće odrone na dionicama u usjecima i vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.
 
Zbog radova na magistralnom putu granični prelaz Rača - Balatun saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
 
Na dionici regionalnog puta Rača - Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača - Bijeljina.
 
Privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na diomnicama magistralnog puta Јohovac - Rudanka i Rudanka - Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj - Rudanka.
 
Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.
 
Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.
 
Radi izvođenja radova bušenja i miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica", privremeno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj - Modriča, u mjestu Kostajnica, grad Doboj.
 
Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška - Banjaluka.
 
Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.
 
Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putu Prijedor tri - Koprivna, gdje su u toku radovi.
 
Na dionici regionalnog puta Prijedor tri - granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko puta.
 
Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.
 
Na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Radovi su u toku na dionicama magistralnog puta Vlasenica - Han Pijesak jedan, Han Pijesak jedan - Han Pijesak dva i Han Pijesak dva - Sokolac.
 
Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.
 
Za vrijeme trajanja radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Putnička vozila na toj dionici saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.
 
Zbog opasnosti od klizišta na dioonici regionalnog puta Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.
 
Zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila na regionalnom putu Mačkovac - Piperi zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.
 
Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.
 
Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ - Čajniče - granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.
 
Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.
 
Saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona zabranjen je na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje zbog oštećenja kolovoza.
 
Obustavljen je saobraćaj za sva vozila i pješake u Banjaluci u Ulici put srpskih branilaca, u zoni mosta preko Široke Rijeke, zbog rekonstrukcije, odnosno izgradnje novog mosta.
 
Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, teretni saobraćaj je preusmjeren na brzi put Banjaluka – Laktaši.
 
Na području FBiH magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Kaonik - Vitez - Travnik, Ormanica - Gradačac, Žepče - Zavidovići - Banovići, Karuše - Maglaj i Gračanica - Šićki Brod - Kalesija.
 
Radovi su u toku na magistralnim putevima Јablanica - Mostar, Ključ - Sanski Most i Čevljanovići - Nišići.
 
Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )