Foto: undefined

"Moj tata je bio srpske nacionalnosti, rođen i odrastao u Bosni. Moja mama je rođena na ostrvu Krk u Hrvatskoj. Upoznali su se 1957. godine, pa pobegli", otkrio je Novakov branilac

Jedan od advokata koji su zastupali Novaka Đokovića u Melburnu je Nik Dragojlović.
 
On je zajedno sa Polom Holdensonom, Nikolasom Vudom i Džimom Hartlijem, ispred renomirane advokatske kancelarije "Hall & Wilcox", uspeo da izvoje pobedu pred australijskim sudom i da poništi otkazivanje vize najboljem teniseru sveta. Ono što je zanimljivo je da je Dragojlović, osim što je vrhunski advokat, ujedno i čini se dobar kuvar. Uostalom, kao dokaz za to, Dragojlović je u svoj kulinarski CV priložio recept za jedno od omiljenih srpskih jela - ajvar.
 
"Moj tata je bio srpske nacionalnosti, rođen i odrastao u Bosni. Moja mama je rođena na ostrvu Krk u Hrvatskoj. Upoznali su se 1957. godine, pobegli preko granice u Italiju, a potom u Australiju", rekao je jednom prilikom Dragojlović.
 
Ističe da je njegova mama neverovatna kuvarica.
 
"Tradicionalno je spremala mnoga jela od mesa, pa se borila da se prilagodi mojoj ishrani koja je uglavnom vegetarijanska. Ajvar je vegetarijanski recept koji može da lepo ide uz jela od mesa i povrća. Ajvar me podseća na tradicionalnu hranu koju sprema moja mama. Ona kuva po osećaju, a ne po receptima. Nekoliko puta kada sam pokušao da prepišem njen recept spektakularno sam omašio, tako da je ovaj recept približan njenom", rekao je Dragojlović.

Noletov advokat čak detaljno opisuje i kako da ajvar spremite:
 
"Stavite paprike i patlidžane u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C 30-40 minuta dok povrće ne omekša, a kora ne pocrni. Prebacite u činiju, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi. Ogulite paprike i patlidžan i bacite ljusku i semenke paprike. Grubo iseckajte i stavite u blender. Dodajte čen belog luka i malo soli i bibera (i čilija ili kajenskog bibera, ako ga koristite) i obradite, postepeno dodajući maslinovo ulje i limunov sok dok smesa ne postane gusta i kremasta. Ovo savršeno ide uz ćevapčiće", rekao je Dragojlović.

Podsetimo, Sud u Melburnu poništio je odluku Federalne vlade Australije o deportaciji Novaka Đokovića, pošto je sudija Entoni Keli presudi u korist srpskog tenisera. Novakovi advokati su argumentovano predstavili slučaj odbrane i izneli su potrebnu dokumentaciju o medicinskom izuzeću. Entoni Keli je presudio u Novakovu korist i Đoković sada može da igra na Australijan openu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )